• Duhovna obnova u PU Dubrovačko-neretvanskoj
  • Obilježavanje pogibije policajca Josipa Jovića, prve žrtve agresije na Republiku Hrvatsku.
  • Druženje uz čobanac na Osojniku..
  • Premijerno prikazan dokumentarni film o dubrovačkoj policiji u Domovinskom ratu
  • Izložba pod nazivom "Bili smo prvi a ostali zadnji", s tematikom dubrovačka policija u Domovinskom ratu.
  • Proslavljen Dan branitelja prostrojavanjem branitelja grada Dubrovnika iz 1991. godine..
  • Svečanost otkrivanja spomen obilježja poginulim pripadnicima PU dubrovačko-neretvanske.
  • Predstavljamo samo jedan dio naše arhivske građe...
  • Policijsko oklopno vozilo „Majsan“ korišteno je od strane PU Dubrovnik 1991. god.

FOTO: Predstavljen ophodni brod 'Marino Jakominić'

Brod je dugačak 25,10 metar i širok šest metara, izrađen je od brodskog aluminija, a ima dva motora snage po 1050 kilovata. Može postići brzinu od 30 čvorova.

Policijski ophodni brod "Marino Jakominić" predstavljen je danas u Rijeci, svojoj matičnoj luci, a na svečanosti je bio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Brod je dugačak 25,10 metar i širok šest metara, izrađen je od brodskog aluminija, a ima dva motora snage po 1050 kilovata. Može postići brzinu od 30 čvorova. Izgrađen je u pulskome brodogradilištu "Tehnomont", a porinut je početkom ožujka ove godine. Opremljen je najsuvremenijom navigacijskom i komunikacijskom tehnologijom. Dodijeljen je postaji riječke pomorske policije u sklopu primorsko-goranske Policijske uprave. Namijenjen je nadzoru unutarnjeg mora i zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa Hrvatske.

Nosi ime policajca Marina Jakominića, koji je poginuo u neprijateljskoj zasjedi podno Visočice na Velebitu 1992. godine. Zapovijedao je postrojbom specijalne policije koja je sudjelovala u borbama u Lici i na dubrovačkom području. Imenom Marina Jakominića, odlukom riječkoga Gradskog vijeća, nazvana je i jedna riječka ulica.

Ministar Ostojić tom je prigodom istaknuo ulogu riječkih specijalaca u obrani Bilaja i Gospića, gdje su bili prvi branitelji, te poslije u Dubrovniku, ističući kako su time zadužili generacije policajaca. Brod će učinkovito služiti riječkoj pomorskoj policiji pri obavljanju zadataka, dodao je.

Načelnik primorsko-goranske Policijske uprave Tomislav Dizdar rekao je kako je Jakominić bio heroj i policajac koji je u najtežim trenutcima stao naprijed i vodio ostale za sobom. No, istaknuo je, bio je i zapovjednik koji nije suludo jurišao, nego je štitio sve oko sebe.

dnevno.hr


1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg

 

Prijatelji

Please update your Flash Player to view content.

Statistika

1159485
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
868
1236
3843
900374
36226
39896
1159485

Imamo 29 gostiju i nema članova online

Telefon

Newsletter

Video