Stranica: 1/1.

Stradanja poslije rata

Postano: 21. 12. 2009. (05:01)
Postao/la pipecro
"Sedamnaest osoba obuhvatila je kriminalistička obrada zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u selu Grubori, na kninskom području 1995.godine.

Kako doznajemo, uhićeni su Željko Sačić, bivši zamjenik zapovjednika Specijalne policije Mladena Markača, zatim pet aktivnih specijalaca među kojima su Berislav Garić te Frano Drlje, čija je jedinica specijalaca “(o)čistila teren” u Gruborima.

U četvrtak su obavljeni i pretresi stanova te automobila u potrazi za dokazima, kao i potrage za još nekoliko osumnjičenika. Obradu u koordinaciji Ravnateljstva policije i u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, provode PU zagrebačka i šibensko-kninska."
Evo ubacio sam ovo pod temu "Stradanja", jer se stradavanja kao sto vidite nastavljaju i poslije domovinskog rata... kao sto svi znamo ovo je samo najnoviji slucaj...
... ono sto me najvise nervira i izbacuje iz takta je ironija i podsmjeh raznih novinarcica i piskarala koji ocigledno uzivaju u svemu ovome ( a i ne samo oni)...
Obratite samo paznju na zadnju recenicu gore navedenog novinarcica "Slobodne Dalmacije"
čija je jedinica specijalaca “(o)čistila teren” u Gruborima.

Re: Stradanja poslije rata

Postano: 21. 12. 2009. (05:36)
Postao/la etna
Boli, boli što nam čine, medjutim treba ostati dostojanstven,jer njihovi su iza drugog sv. čistili kako im se ko svidja pa njihovi unuci to rade danas. Sami smo krivi jer smo se raspršili po ko zna koliko stranaka i udruga. Suzana naša "Jaca" je registrirala toliko branitelja koliko je nedostajalo za pobjedu na izboruima. Zašto ne objavi spiskove najzad da se vidi koliko broji Minhenska bojna (garnizoni ili brigade), unijeli su razdor medju nas.,Zbilja boli do jaja boli. :a4: