Stranica: 1/2.

ogledalo - budućnost

Postano: 28. 12. 2009. (13:23)
Postao/la koltrina
Ogledalo, zrcalo, špiglo.....stanete pred njega i što vidite? Odgovor je jasan, ovisno koliko tko ima godina u mom slučaju vidim prošlost otprilike pedeset i nešto godina. Vidim jedan život nagrižen patnjama kroz borbu za opstanak,od raznih životnih nepogoda. U mladosti borba za uspjeh u školi, igri, bratska ljubomora kod roditelja. U szrijevanju borba za radnim mjestom, položajem u društvu, ugledu, borba za uspjehom u ljubavi, novcu, matrijelnim sredstvima, općenito prestižu na poznanike, susjede, rodbinu. Čitavo vrijeme svih tih godina borba sa raznim oboljenjima, bolestima virusima, povredama, ozljedama, emocionalnim stresovima. Pa gledajući odraz prikaze koju vidimo u datom momentu sve te godine kroz koje je prošla, sve doživljaje i životne filmove koji tada prolaze pred očima dok se gledamo u ogledalu /zrcalu ili špiglu ../ u stvari mi se gledamo u RETROVIZORU- to jest u onomu što smo već prošli i ostavili za sobom.
Ovako razmišljajući mogao sam ovo puno gore opisati što vidim u prošlim godinama dok se gledam, ali zašto da Vas zamaram sa time? Stanite si sami pred ogledalo svoje ogledalo i vidite svoje lice i svoje godine koje su ostale za Vama, vidite svoj retrovizor jer onog momenta kada se pogledate vidjet će te da je to prošlost.
Moguće da sam malo težak u svome razmišljanju ali postavite si pitanje zbog čega se gledamo u ogledalu tojest retrovizoru, pa znamo kako izgledamo i koliko smo stari. Mislim da nitko ne traži odgovor na to pitanje jer zna uglavnom što je proživio i što je prošao kroz život. Mislim da uglavnom idemo pred ogledalo da bi se vidjeli kakvi ćemo biti izgledati, pa ponekad namještamo razne face pritom praveći grimase. Sasvim je sigurno da nismo došli pred taj čarobni predmet u kojemu vidimo prošlost da bi se ispovjedali sami sebi. Čemu bi to služilo? Tada bi se već trebali pitati dali smo normalni.
Naime to je moje razmišljanje o pojavi koju vidim u ogledalu i tu nema ničega što bi me razuvjerilo da je to nešto drugo osim vlastite prošlosti koja je potrošena u narečenom vremenu.
Medjutim obraćam Vam se sa pitanjem dali postoji ogledalo budućnosti i kako se ono zove, jer kako sam objasnio ovo možemo nazvati RETROVIZOR. Za sadašnje vrijeme ne postoji ogledala jer kada se upitamo što vidimo već je prošlost onog odraza u čarobnom predmetu što vidimo. Zato molim ukoliko netko zna odgovor na ovo pitanje da ga podjeli sa svima nama na ovom forumu /makar ga ja (ponovno) smatram interesantnim/ iako će netko od Vas ovo čitrajući reći ovaj je pošao. Ne nisam još sam tu, a Vi mi dajte odgovor. >plaz> <b7 >smjeh> <b8 <b9 <a7

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 03. 01. 2010. (09:32)
Postao/la pipecro
...kad smo vec kod "retrovizora" jako malo gledam u njega... vise volim gledati naprid. U godinama sam kad covik pocne pomalo podvlaciti neke crte i zbrajati neke racune... bilo je tu svega i dobrih i losih stvari ali to je zivot... osobno nikad nisam bio smireniji i opusteniji.. jako me malo toga moze izivcirati ili izbaciti iz takta... pomaze i to sto sam se vratio u "moje malo misto" i svi ovi "dogadaji" prolaze nekako mimo... a i ako me nesto u ovoj nasoj jadnoj drzavi i izbaci iz tracnica jednostavno prestanem gledati TV i to je to...
Zato, ne retrovizor, ni ogledalo, nego naprid i samo naprid a godine i iskustvo puno pomazu u "mirnijoj plovidbi"....

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 04. 01. 2010. (03:37)
Postao/la koltrina
Sve je uredu što sinapisao, ali mi nisi odgovorio na pitanje koje glasi: Dali postoji ogledalo budućnosti i kako se ono zove?
Hvala na pokušaju da daš svoj stav koji je pozitivan.
Čekam od drugih odgovor....................................... <b9 <a7

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 06. 01. 2010. (22:13)
Postao/la etna
ŠTO BI ŽELIO VIDJETI U "B U D I V I Z I J I" >vjestica>> <a3 <a4

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 06. 01. 2010. (23:14)
Postao/la koltrina
Zakržljivko nemože se zvati "budi vizija" mogla bi biti "Skorovizija" ili slično. <b7 <b8 <b9 <a7

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 07. 01. 2010. (03:55)
Postao/la koltrina
Pred čovjekom je život i smrt, što on više voli to će mu se dati. Jer velika je mudrost u Gospodina, on je svemoćan i vidi sve. (Sirah) <a4 <b9 <a7

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 10. 01. 2010. (05:39)
Postao/la koltrina
Koliko bi dali Josipović i Bandić da sada vide što će sutra biti u ovo vrijeme. <b7 <b9 <a7

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 10. 01. 2010. (23:43)
Postao/la Rider
<b8 >smjeh>

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 11. 01. 2010. (10:42)
Postao/la koltrina
Crvena budućnost.
<b9 <a7

Re: ogledalo - budućnost

Postano: 20. 04. 2010. (10:33)
Postao/la etna
ogledalo budućnosti je NADA ili vizija nešto slično jebaji ga. <a3