21.12.2012. godine

Mjesto gdje se naši forumaši druže i upoznavaju. Obavezno upišite nešto o sebi..
Odgovori
Poruka
Autor/ica
Avatar
Rider
Administrator/ica
Postovi: 268
Pridružen/a: 14. 09. 2009. (02:52)
Lokacija: Dubrovnik
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

21.12.2012. godine

#1 Post Postao/la Rider »

Sudnji dan, 21.12.2012. godine...

E interesira me što vi mislite o ovome, <a9 .

" Vrtoglavom se brzinom približavamo mističnoj 2012., kontroverznoj godini u kojoj bi svijet kakav poznajemo trebao prestati postojati, pa je vrijeme da barem pokušamo pretpostaviti što bi nam se to toga sudbonosnog dana 21. prosinca moglo dogoditi. Vjerovanje da je 2012. godina prijelomna za čovječanstvo poteklo je još od Maja, naroda koji je unatoč ponekom barbarskom običaju imao na raspolaganju vrlo zanimljive podatke koje mi nemamo (ili bolje rečeno, barem još nisu iscurili u širu javnost). To možda ne bi bilo čudno ako bismo uzeli zdravo za gotovo “činjenicu” da pripadnici izvanzemaljskih kultura slijeću u Srednju i Južnu Ameriku k’o blesavi, kako tvrde razni ljubitelji NLO-a. No mi nećemo. I ostavit ćemo tu temu za neki sljedeći broj.

Zašto se toliko priča o toj 2012.? Maje su nam, naime, u naslijeđe ostavile vrlo zanimljiv kalendar, koji je i nakon svih ovih tisuća godina izuzetno aktualan i navodno precizan; kalendar tvrdi da se čovječanstvo nalazi pred prijelomnim razdobljem, a svakako nije nevažno ni to što u svojim predviđanjima koja je dosad najavio – još nijednom nije zakazao. Mnogi tvrde da je to stoga što su Maje bili sjajni astronomi i imali mnogo bolje metode predviđanja i računanja zvjezdanih putanja i njihovih utjecaja na nas nego mi danas, a mnogi vjeruju da su Maje pri sastavljanju tih kalendara imale pomoć izvanzemaljskih izvora. Jedna teorija čak kaže i da su Maje imale pomoć čudnovatih, bestjelesnih bića iz neke više dimenzije, s kojima su komunicirale preko šamanskih rituala.

No bez obzira na sve, prema majanskom kalendaru, datum 21. prosinca 2012. označava kraj svijeta kakvog poznajemo. Možda je to i početak dugo očekivane duhovne transformacije, ili apokalipse. No možda će nam i meteor pasti na glavu i napraviti boom. Ili će nam se Zemlja napokon osvetiti za sva zla koja joj činimo. Ili će se ipak – prema mnogim mišljenjima nezasluženo – čovječanstvo uzdići na novu razinu svijesti.

Vizionari ne vide nakon 2012.

Maje su koristile više kalendara, no “osnovni” kalendar Maja – Tzolkin – sastoji se od 260 dana (koliko traje ljudska trudnoća), svaki dan može biti označen nekim od 20 mogućih znakova, od kojih svaki ima 13 varijacija i pojašnjava karakter tog dana. Dugačka vremenska razdoblja Maje su mjerile tzv. “dugim odbrojavanjem”, u kojem ima 360 dana (tzv. Tun), odnosno 18 mjeseci po 20 dana (Uinals). Dvadeset Tuna je Katun, dvadeset Katuna je Baktun (400-tinjak godina), a 13 Baktuna je “Veliki ciklus” koji traje 1 milijun i 872 tisuće dana, odnosno 5200 Tuna ili oko 5125 godina. Veliki ciklus je počeo 11. kolovoza 3114. pr.n.e., a završava 21. prosinca 2012. godine.
Maje tvrde da će se tog dana dogoditi kraj našeg doba te početak novog ciklusa, u kojem će čovječanstvo prijeći na novu razinu svijesti. Taj je datum označen kao kraj svega što poznajemo.

Zanimljivo je da su i mnogi proroci tijekom povijesti, a i mnogi drugi koji su se skrivali od pogleda javnosti, imali što reći o toj 2012. Svi nama znani proroci dali su svoja proročanstva zaključno s 2012. godinom; nakon te godine, navodno, nema nikakvih proročanstava.

Najpoznatiji prorok našeg doba, Nostradamus, upozoravao je da će se u razdoblju prije 2012. dogoditi serija prirodnih katastrofa, uzrokovana padom kometa, a također spominje i treći svjetski rat, otkrivanje identiteta trećeg Antikrista (pogodite samo tko bi to mogao biti!), terorističke napade, nuklearno razaranje Rima, ali također i “novi svjetski poredak” te pomicanje geološkog položaja Zemlje, vjerojatno zbog upotrebe nuklearnog oružja.

Također je tu još jedna “sitnica”, zanimljiva na svoj način: neka proročanstva vide kako se 2012. Zemljino elektromagnetsko polje preokreće zbog neke velike katastrofe. Nakon toga zemljotresi i plimni valovi uništavaju civilizaciju… Ukratko, čeka nas burna godina, puna uzbuđenja.

Stari zavjet je šifra

Za ovu je temu zanimljivo i istraživanje židovske Tore: prva od pet knjiga Starog zavjeta navodno je enkriptirana, a njezino dekodiranje u žiži je zanimanja svih proučavatelja Starog zavjeta i kabale, koji se tom temom bave zadnjih tisuću godina, ali i matematičara. Dekodiranjem Tore u 17. stoljeću bavio se i Blaise Pascal (fizičar i religijski filozof, “otac računala”, po kojem je nazvan računalni jezik iz 1970.), koji je zaključio: “Stari zavjet je šifra”. Toru je istraživao i Isaac Newton, koji je vjerovao da je “svemir kriptogram poslan od Svevišnjeg” i tražio “zagonetku prošlih i budućih događanja koji su božanski predodređeni”.

Čini se da je originalni tekst Tore dat ljudskom rodu u neprekidnom nizu od 304.805 znakova, u formi jedne jedine riječi (!), bez interpunkcija. Tora doslovno jest riječ Božja. Tek su kasnije, tijekom prepisivanja, dodani razmaci i interpunkcije, kako bi se taj tekst mogao barem donekle prepisati i dekodirati. Mnogi vjeruju da je Tora kompleksna informacijska struktura analogna DNA strukturi svega što postoji, koja se može iskoristiti da bi se shvatilo kako svemir funkcionira. Ta bi informacija, odnosno riječ, također trebala poslužiti i kao alat za predviđanje događaja u budućnosti. A pogodite što Tora predviđa za 2012. Apokalipsu, da.

Dizanje vela i otkrivanje tajne

No, no… Kako bi se ljudima moglo upravljati, tako se širokim narodnim masama redovito, od samih početaka tzv. civilizacije, serviraju nedorečene, nepotpune ili pogrešne informacije. Tako je i s riječju “apokalipsa” – svi mi mislimo da ta riječ označava kraj svijeta, Sudnji dan, kataklizmu. Međutim, doslovni prijevod riječi apokalipsa s grčkog jezika je “dizanje vela” iliti otkrivanje privilegiranim pojedincima neke tajne koja je skrivena od ostalih ljudi.

Apokalipsa se koristi kao izraz za kraj svijeta, no zapravo je to (namjerno ili slučajno) loše prevedena fraza apokalupsis eschaton – koja znači “otkrivenje na kraju doba”. “Kraju doba”, a ne “kraju svijeta”.

Biblijska apokalipsa otkriće je Volje Božje i završava Sudnjim danom – koji znači uništenje neba i zemlje kakvu poznajemo, ali također i početak “novog raja i nove zemlje”, odnosno početak Vječnosti. Katolici su apokalipsu uvijek tumačili kao kraj, the end, finito: tko je zavrijedio ide u Raj, svi ostali dolje u kotao, s Vragom, na vječnu partiju muke uz paklenu vatricu. Pravica, kojoj se nadaju svi pokorni jaganjci koji svoja koljena deru pred raspelima. Ali čini se da možda ipak nisu protumačili riječ Božju kako spada. Ili možda i jesu, vidjet ćemo uskoro.

Također postoji i proročanstvo papa, odnosno proročanstvo svetog Malahije iz 12. st., koji je – uz još poneko čudo koje je za vrijeme svojeg života učinio – prilikom svoje posjete Vatikanu imao viziju u kojoj je vidio sve buduće pape katoličke crkve, njih 112, koji će voditi katolike prije nego što nastupi kraj svijeta. Naš sadašnji papa Benedikt XVI. predzadnji je, a sljedeći će papa, nazvan u proročanstvu Petar Rimljanin, svjedočiti Sudnjem danu. "
Nikad ne prilazite jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.

Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)
Been thanked: 4 times

Re: 21.12.2012. godine

#2 Post Postao/la koltrina »

Tema savršena, imao sam priliku sve ovo i slično čitati-pričati-raspravljati sa poznanicima pa jedino što ovdje nedostaje je 12,21 ili 21,12 ili 21,21 sat tog istog dana, te nije poznato na kojoj poziciji. Ništa bitnije nisam uspio naći osim što je malo opširnije kod Nostradamusa i njegovih proročanstva.
Navodno je negdje u Srbiji bio nekakav prota koji je takodjer spominjao sudnji dan gdje spominje Crnog princa koji će zavladati svijetom. Pošto je isti živio polovicom 18 stoljeća nije poznato dali je mogao čitati ostala proročanstva iako za njega kruži priča da je bio pustinjak (samotnjak). Navodno je prognozirao da će letjeti željezne ptice nebom i slične g.......-.
Sve u svemu tema je interesantna nastavite komentirati <b9 <a7

Avatar
007
Postovi: 36
Pridružen/a: 20. 12. 2009. (00:10)
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: 21.12.2012. godine

#3 Post Postao/la 007 »

Ma izmišljotine, ja u to ne vjerujem..

Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)
Been thanked: 4 times

Re: 21.12.2012. godine

#4 Post Postao/la koltrina »

Ma u istinu više neznam ni ušto bi vjerovao, jer više nisam siguran ni da sam ja Ja. <b9 <a7

Avatar
Rider
Administrator/ica
Postovi: 268
Pridružen/a: 14. 09. 2009. (02:52)
Lokacija: Dubrovnik
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

Re: 21.12.2012. godine

#5 Post Postao/la Rider »

>smjeh>
Nikad ne prilazite jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.

Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)
Been thanked: 4 times

Re: 21.12.2012. godine

#6 Post Postao/la koltrina »

Što se smiješ koji kur.c daj malo animiraj članstvo zbilja ste deosadni. <b9 <a7

Avatar
Rider
Administrator/ica
Postovi: 268
Pridružen/a: 14. 09. 2009. (02:52)
Lokacija: Dubrovnik
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

Re: 21.12.2012. godine

#7 Post Postao/la Rider »

Dobro si mu reko... <b7 <c
Nikad ne prilazite jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.

Avatar
etna
Postovi: 100
Pridružen/a: 22. 11. 2009. (06:13)
Lokacija: pod zemljom

Re: 21.12.2012. godine

#8 Post Postao/la etna »

Moja je baka uvjek govorila daće biti Sudnji dan, jadna umrla je nije ga dočekala. >place> <a3 <a4

Odgovori