Stranica: 1/1.

Tragedije u prometu

Postano: 15. 02. 2010. (05:35)
Postao/la etna
Često čujem a ujedno sam svjedok kao i vi , "ne treba nam rat, samo alkohola i jaka auta, a fala bogu znamo kakvi su nam putevi, gine se bez rata".
Najžalosnije od svega je što pojedinci u svemu vide krivce u poloiciji. Mnogi nikada nisuimali prilike niti pročitati Zakon o prometu na cestama, a kamoli neke druge zakone.
Nažalost mnogi brkaju ovlasti pojedinih ustanova, ali najbitnije od svega je pronaći dežurnog krivca, a za to je tu policija.
Najnoviji slučajevi na našim cestama sa tragičnim završetkom su zbilja stravično-tragični, tako da je teško sa time bilo što komentirati i pametovati. Siguran sam da će u policiji biti o ovim slučajevima burnih rasprava (moguće i posljedica za pojedince), a što je sa ostalim činbenicima u društvu? Dali će netko od njih odgovarati?
Po meni ima više odgovornijih od policije pa u pojedinim slučajevima trebalo bi na pumpnim stanicama zabranit točenje benzina za pojedine vozače.
Sada se pitam koliko ZABRANA koliko KAZNI da bi neke doveli u propisane norme života, da bi zaštitili sebe svoje najbliže od takvih neodgovornih pojedinaca. <a4