Trema...

Odgovori
Poruka
Autor/ica
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Trema...

#1 Post Postao/la koltrina »

Gle apsurda, zašto meni, to da se dogodi na današnji dan?
Čekam domjenak povodom otkrivanja spomen obilježja palim policijskim djelatnicima u Domovinskom ratu, stojim u društvu gospodina generala Nojka Mareinovića te se prisjećamo ratnih uspomena koje nas vežu iz tih dana.
Prilazi nam nasmješena mladja ženska osoba te se predstavlja gos. Marinoviću. Nažalost ili radost u tom trenutku nečujem cjenjeno ime, ali zadnje što je rekla je da je novinar dopisnik aktuelnog policiskog časopisa. U njenu društvu nalazi se gospodin prosjede brade za kojega zaključujem da se radi o foto-reporteru jer se isti nije predstavio, a gospodin nije ni bitan u čitavoj ovoj priči.
Nasmijana, vesela pa i lijepa novinarka se obratila gosp. Marinoviću: "G. generale molila bi Vas da mi prokomentirate današnje otkrivanje spomenika palim policiskim braniteljima VUKOVARA". /da dobro ste pročitali VUKOVARA/ Veoma pribran kakvog ga i poznam g. Marinović je odgovorio sa svojim poznatim zastajkivanjem u govoru "Neznam što me pitate--,ja sam danas u Dubrovniku--,jedino što vidim--je- da vaš list--ima prelijepu--novinarku--ali....." sami odgonetnite daljni tekst. Mlada dama malo je ostala iznenadjena reakcijom generala i njegovim riječima idalje ne shvaćajući što je ona uradila.
Nakon ponovnog inzistiranja na izjavi general joj je odgovorio "Za Vas nemam daljnjeg komentara--,evo izvolite pitajte njega--, on je glasnogovornik policije iz tog vremena" pokazujući na mene, a okrećući leđa dotičnoj gospođi ili gospodični.
Neznajući kuda će navedena novinarka mi se obratila "što vi mislite o ovome spomeniku".
Kratko moguće u tom trenutku i drsko sam odgovorio "Ne mislim ništa, ja nisam bio u Vukovaru, a ovo je Dubrovnik".
Tek tad je shvatila da je rekla nešto što nije trebala da je učinila jedan lapsuz koji nije smjela pa je nastojala ispraviti grešku kod g. Marinovića i mene ispričavajući se "pa žensko sam, nije meni lako stati pred jednog generala, strah me je, trema mi je".
Veoma kratko odgovorio je general Marinović "Zamislite nekad je i nama bila trema".
Eto moji suborci, eto moj Dubrovniče, eto moja Domovino, dođe novinar iz Zagreba u Dubrovnik, još uvjek se nalazi u Vukovaru, jer se ovdje nije ratovalo. Neumenjujem žrtve i patnje Vukovara pa ipak smo bratski gradovi, oni i mi smo krvarili na braniku Domovine. Za Dubrovnik i za Vukovar se čulo i kada je Hrvatska krvarila to su bili Dubrovnik i Vukovar ili obrnuto,- nažalost svjet je čuo i zna zna za naše žrtve i patnje, pa zbog onih kojih nema i onih koji su krv svoju prolijevali nesmijemo dozvoliti da se to zaboravi.
Gledam večernje vjesti HTV-a , pa da jedna minuta po dnevniku je utrošena na branitelje grada Dubrovnika.

odgovorio je dostojanstveno i smireno " ali u liku kontese a ne novinarke". :win: :a7:
Avatar
Rider
Administrator/ica
Postovi: 268
Pridružen/a: 14. 09. 2009. (02:52)
Lokacija: Dubrovnik

Re: TREMA

#2 Post Postao/la Rider »

E moja koltrina, što navedenu gospođicu nisi uputio na mene, a baš sam imao vremena pa bih joj pokazao i odveo je na položaje koje smo držali 91. Sve bi ja to njoj lijepo objasnio, gdje smo mi bili, a gdje neprijatelj, kako smo izvršili desant..
:a5: :smjeh:
Nikad ne prilazite jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Re: TREMA

#3 Post Postao/la koltrina »

Možda bi ti na njoj tražio skloništa ili vršio desant, pazi što govoriš /posebno ako ti žena gleda što pišeš/- moja meni obavezno vrši cenzuru/. :b7: :b8: :b9: :a7: - pa me vata trema. :zena: :b9: :a7:
Avatar
Rider
Administrator/ica
Postovi: 268
Pridružen/a: 14. 09. 2009. (02:52)
Lokacija: Dubrovnik

Re: TREMA

#4 Post Postao/la Rider »

Ma ti si me krivo shvatio, širio bi istinu, a pokazao bih joj gdje su bili naši položaji, kako sam ostao u okruženju, kako sam se izvlačio...
Kako smo izvršili desant u Cavtat, mislio sam to iskoristiti da ona to napiše, a ne da ja pišem kolumnu... Ipak je ona novinarka..
Nije bilo nikakvih drugih misli... :b2: :smjeh: usput necu dobiti od žene :sibanje:
Nikad ne prilazite jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Re: TREMA

#5 Post Postao/la koltrina »

Sumljiv si mi Joško sumljiv, kuda bi ti nju vodio po vrletima? Širio bi joj istinu dobro dobro šro bi ti širio neka ostane za tebe. E da je novinarka, i nije neka kada je pobrkala dva kraja Hrvatske.
"Od žena je grijeh počeo i zbog njega svi umiremo".
"Nedaj vodi pukotine, ni zloj ženi slobode jezika". :b7: :b8: :b9: :a7:
Avatar
etna
Postovi: 100
Pridružen/a: 22. 11. 2009. (06:13)
Lokacija: pod zemljom

Re: Trema...

#6 Post Postao/la etna »

Evo danas čitam Glas grada, prvo kada sam otvorio vidim čovječe netko se sjetio progovoriti javno u svezi obilježavanja dana branitelja, otkrivanja spomenika poginulim policiskim braniteljima, pritom po meni opravdano prozvati sve dubrovačke medije i na kraju se potpisati punim imenom i prezimenom. Svaka čast pa i mi drugi bi napokon trebali reći našem gradu i javnosti što nas muči. Ante imaš :piva: kada se sretnemo skidam kapu. :b4: :win: :a4:
Obavezno skeniraj i stavi na naše stranica. :a4:
Odgovori