Savjeti za bolji/zdraviji zivot

Niste jedini ako imate zdravstvenih tegoba, lakše je ako to podijelite s drugima koji imaju iste ili slične probleme..
Odgovori
Poruka
Autor/ica
Avatar
Rider
Administrator/ica
Postovi: 268
Pridružen/a: 14. 09. 2009. (02:52)
Lokacija: Dubrovnik

Savjeti za bolji/zdraviji zivot

#1 Post Postao/la Rider »

- Protegnite se kad god možete i tako poboljšajte cirkulaciju. Zauzmite položaj dok ne osjetite zatezanje mišića, zadržite ga 25 sekundi i duboko udahnite.
- Doručak će vam pomoći da se bolje koncentrirate, ali i da smršavite. Istraživanja pokazuju da se ljudi koji preskaču doručak mnogo lakše debljaju.
- Izbjegavajte mirisne kreme. Sve što stavite na kožu, ulazi u vaše tijelo. Losioni s umjetnim mirisima ubrzavaju starenje kože i slabe imunitet.
- Svoje kilograme podijelite sa 10 i dodajte dva - toliko vam je čaša vode potrebno svakog dana. Npr, imate li 66 kg treba vam 8,6 čaša vode - zaokružite na 9 i polako pijuckajte.
- Borovnice, jagode i maline sadrže snažne antioksidante koji štite od mnogih bolesti. Crno grožđe, a u umjerenim količinama i crno vino, štite od raka i bolesti srca.
- Bavite se različitim oblicima tjelovježbe ili povremeno mijenjajte intenzitet vježbanja. Ne samo zato da spriječite dosadu već ćete i ubrzati metabolizam te brže mršavjeti.
- Ne držite osjećaje u sebi, ponekad se zdravo isplakati, jer smijeh jača imunitet i pomaže pri ublažavanju alergijskih reakcija.
- Rajčica je bogata vitaminom C, likopenom koji štiti od raka te kvercetinom koji sprečava astmu i plućne bolesti.
- Nakon tuširanja brišite se potežući ručnikom prema srcu. To poboljšava cirkulaciju i čisti limfne žlijezde od nakupljenih toksina.
Nikad ne prilazite jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.
Odgovori