Boja

Mjesto gdje se naši forumaši druže i upoznavaju. Obavezno upišite nešto o sebi..
Odgovori
Poruka
Autor/ica
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Boja

#1 Post Postao/la koltrina »

Sve na svjetu je u nekoj boji, od mraka do dana, od sunca do mjeseca. Toliko je nijansi boja kao riječi u jednom jeziku, kao kapi vode u moru (iako za čistu vodu kažu da je bezbojna)i ona ima boju. Što ljepše ima od duge iza kiše, šarenog leptira na livadi, hrvatskog grba na trobojnici, ma svega što vidi oko moje - tvoje, pa čak i ono daltonističko koje ne razazna boje vidi u boji /crno bijelo/.
Svatko ima svoju boju, svatko voli odredjenu boju kao svoju boju, ali svaka boja i nije ista, ne djeluje isto na raspoloženje ljudi. Mnoga istraživanja su vodjena o utjecaju boja na čovjeka tako susrećemo da svaka zemlja, udruga, organizacija, ustanova ima svoje boje. Kod nas posebno se ističu u poratnom razdoblju stranačke boje što smo i sami svjedoci. Mnoge netreba spominjati po nazivu stranke, dovoljno je reći boju i pametnomu dosta. Zanimljivo nijedna od naših političkih stranaka nije uzela nevinu bijelu boju. Bijela boja je boja. Zbilja je boja "bijela" boja čistoće, nevinosti, posvećenosti. Prisjetite se svakog blagdanskog stola u obitelji, oltara u crkvi sa bijelim pokrovom /stolnjakom/, sinonima Božića (bijeli snijeg).
Nebih sada nabrajao druge boje kao što su boje tuge, razdražljivosti i tako dalje, ali sve osim bjele boje pa ma koja ona bila ne djeluje dobro na raspoloženje pojedinca ni društva ukoliko je jednobojna pa bila ona i
C R V E N A. <a4 <b7 <b9 <a7
Avatar
etna
Postovi: 100
Pridružen/a: 22. 11. 2009. (06:13)
Lokacija: pod zemljom

Re: Boja

#2 Post Postao/la etna »

MENI SE SVIDJA NAJVIŠE CRNA <a3 <a4
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Re: Boja

#3 Post Postao/la koltrina »

Nešto mi nedostaje na ovoj stranici? Kome je smetala ona sličica sa Golubova kamena? Joško gdje je nestala zašto si je sakrio gdje sei je stavio? Zar više ne smijemo snimati ono milo oku? Zar su počele cenzure odgovori Joško? Jesili je prebacio na drugo mjesto sve sam prelisto nema slike.?!
Da znaš da mi je odgovarala u ovoj temi i taman sam mislio nastaviti sa pisanjem u svezi boja a ti si je sklonio, a bila ti je i ideja dobra ja sam se već zagrijao. Kada nešto pokreneš zašto se zaustavljaš, mora biti da ti je žena vidjela pa te natjerala da se povučeš. Samo sam čekao kada će lijepi dani, već sam se raspitivao i za boju.
Nema veze samo mi kaži ili pošalji onu sliku.

>>win> <b9 <a7
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Re: Boja

#4 Post Postao/la koltrina »

Ovih dana boje su izgubile sjaj, sve je nekako sumorno sivo, što se dešava? Sa kišobranom u ruci prošetao sam jednim našim ovdašnjim parkom, Bože i ono što je bilo zeleno više nije zeleno, dali me vid vara, lišće koje je otpalo sa žutila polako naginje na neku trulo crvenu boju. Sve se izmješalo na nebu nigdje vedrine, nabijaju se sa juga tamni oblaci, jedino što mi privlači pažnju tu i tamo poneka brazda MUNJE koja para sivilo neba. Jedino je ona svjetla u svemu ovome ali gle nesta veoma brzo uz veliku tutnjavu (grmljavu)) kao da se skotrljala niz kakvu klisuru te udara od stjene do stjene kao kakva prazna limena kanta.
Čekajmo sunce da se pojavi, valjda hoće iz nedjelje, dolazi novi tjedan. <b2 <b4 <b8 <b9 <a7
Avatar
koltrina
Postovi: 366
Pridružen/a: 23. 09. 2009. (04:17)

Re: Boja

#5 Post Postao/la koltrina »

Mi se zacrvenili!!!!!!!!!!!! <b9 <a7
Odgovori