Stranica: 1/1.

Vukovar

Postano: 18. 11. 2009. (18:50)
Postao/la Rider
VUKOVAR slika

Kobni 18. studenog 1991. godine ostat će vječno zapamćen u hrvatskoj povijesti. Tog dana je pao herojski grad Vukovar...

Bitka za Vukovar smatra se najvećom i najkrvavijom bitkom u Domovinskom ratu. To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva.

Najveći organizirani i masovni zločin dogodio se nad ranjenicima iz bolnice u Vukovaru i braniteljima te civilima kojih je 200 identificirano iz masovne grobnice na Ovčari. Obzirom kako s područja istočne Slavonije, uglavnom iz Vukovara do danas još nije nađeno oko 500 osoba, vrlo je vjerojatno kako u okolici postoje neotkrivene grobnice.

Iako Škabrnjani nisu pružali nikakav otpor, ubojice su nastavile sa svojim brutalnim činom. Tijekom prvog dana, poginula su 43 civila i 15 branitelja. Sredstva se nisu birala.

Neka je vječna slava i hvala svim poginulim Hrvatskim braniteljima....

Ovdje možete pronaći dvd o Vukovaru i knjigu pukovnika Petra Janjića - Tromblona

Kod: Označi sve

http://www.dubrovnik-policija-91.com/forum/viewforum.php?f=10

Re: Vukovar

Postano: 18. 11. 2009. (19:35)
Postao/la koltrina
Svi znamo (naročito mi učesnici Domovinskog rata) što su dali i što su proživjeli od strane okupatora naši branioci. Ova mladost i ova generacija nije imala što više dati za svoju Domovinu. Dali su sve što su imali ŽIVOTE!!!
Ali ali ali dali se i to može dogoditi, a izgleda da može, kod nas sve dogadja pa u glavnim dubrovačkim novinama nema ni slova o stradanju sumještana u domovinskom ratu u obrani Bosanke, doslovno ni slova o dogadjajima od 09.11.1991. godine.Glavni naslov koji bi odgovarao na ovo o čemu mi pišemo glasi "SAMO VI ZVIŽDITE", a njih koji su dali svoje živote nigdje osim slika sjećanja njihovih najbližih. Ne nisu Oni niti mi "antifašisti" iz četrdesetih pa da se o njima piše u ovome gradu oni su dobili što su tražili ovima treba dati sve koji su pod navodnicima.
U sporednim besplatnim (zar i toga ima u ovom društvu) novinama "Glas grada" od 13.11.2009. godine "ipak" na dva mjesta spominje se polaganje vjenaca na spomen ploču na Bosanci ali nema imena onih koji koji su dali što su imali već su nabrojani dužnosnici ovog grada (računaju na naše glasove).
Zbog toga mi suborci nikada dok smo živi NESMIJEMO ZABORAVITI NJIH jer i mi smo di njih, NEK IM JE LAKA HRVATSKA ZEMLJA!!!

Re: Vukovar

Postano: 18. 11. 2009. (19:50)
Postao/la Rider
Hvala Koltrina na ovom postu, isto mislimo...

Re: Vukovar

Postano: 20. 11. 2009. (21:55)
Postao/la GROF 91.
da da bravo koltrini na gornjem textu i bravo jošku na članku o vukovaru.

možda bi udruga mogla napisat jedan sarkastičan članak zahvale o nespominjanju naših poginulih branitelja. i poslat našim lokalnim novinama.

možda bi se neko od urednika makar malo zacrvenio. :oops: