„Agresija na Dubrovnik 1991. kroz prizmu Haškog suda“.

U organizaciji Muzeja suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja i Družbe „Braća hrvatskoga zmaja Dubrovnik“,

u samostanu Sv. Klara, večeras je održana Javna tribina „Agresija na Dubrovnik 1991. kroz prizmu Haškog suda“.

Na tribini su sudjelovali general Nojko Marinović, prof. dr. Hrvoje Kačić i dipl. ing. Nikola Obuljen kao izravni sudionici događanja tijekom Domovinskog rata koji su, svaki na svoj način, bili uključeni u rad Međunarodnog suda u Haagu tijekom vođenja procesa suđenja za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Pored svjedočenja o događanjima tijekom srpsko-crnogorske agresije na dubrovačko područje 1991. godine, predavači su, svaki iz svog kuta, iznijeli svoje spoznaje i mišljenja o dosadašnjem radu međunarodnog suda u Haagu. U svjetlu stalno nazočnih pokušaja izjednačavanja agresora i žrtve, posebno su analizirane presude izrečene zapovjedniku 2. Operativne grupe tzv. JNA generalu Pavlu Strugaru i zapovjedniku 9. VPS Boka admiralu Miodragu Jokiću. U sklopu rada tribine, s obzirom na težinu kazne i u tijeku postupka usvojenoj konstataciji o „udruženom zločinačkom pothvatu“, bilo je riječi o različitosti u pristupu i postupanju Haškog suda u ovim suđenjima, te procesu vođenom protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

dubrovacki.hr

 

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.