"Bili smo prvi a ostali zadnji"

Dana 28. rujna 2012. godine obilježavanje Dana Udruge i Dana policije započelo je odavanjem

počasti i polaganjem cvijeća i svijeća za naše poginule suborce, na vječnim počivalištima, kao i na spomeniku Sv Mihovila ispred PU dubrovačko-neretvanske, uz prisustvo roditelja i rodbine.

Nakon odavanja počasti uz prisustvo svih uzvanika otvorena je prigodna izložba pod nazivom "Bili smo prvi a ostali zadnji", s tematikom dubrovačka policija u Domovinskom ratu.

Nakon odavanja minute šutnje poginulim braniteljima prigodnim riječima obratio se predsjednik Udruge gospodin Petar Mirošević koji je istakao "U listopadu 1991. godine nismo uspjeli sačuvati sav teritorij, ali smo uspjeli jasno i nedvojbeno poručiti neprijatelju da nije dobrodošao i da narod Republike Hrvatske neće ustuknuti i prihvatiti rješenja koja se nameću silom. Uz to naravno kupovali smo vrijeme koje je nesumljivo radilo za nas kako u podizanju vojne moći tako i na osiguranj međunarodne političke podpore".

Nakon čega je riječ dao gospođi Olgi Murati, predsjednici gradskog vijeća grada Dubrovnika koja je čestitala u ime Grada Dubrovnika svim policajcima dan njihova zaštitnika, a posebno zahvalila Policijskoj udruzi branitelja na hrabrosti koju su imali u Domovinskom ratu te pohvalila njihov rad i u današnjim vremenima.

Potom se skupu obratila gospođa Marija Vučković, zamjenica župana dubrovačko neretvanskoga upučujući čestitku povodom Dana policije izjavivši: " Potrebno je posebno se osvrnuti na naslov današnje izložbe "Bili smo prvi, a ostali zadnji" te postaviti pitanje da li smo se uspjeli odgovorno ponašati prema onima kojima dugujemo najveću i vječnu zahvalnost u životu. Mogu reći da smo mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji to svakako nastojali, ukoliko nismo uspjeli, sigurna sam da će biti prigode da sa svima vama taj dojam i ispravimo." nakon čega je nagrađena gromoglasnim pljeskom.

Mnogi članovi i danas se pitaju "Zbog čega smo zadnji".

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.