Nastavni sat o Domovinskom ratu

U holu osnovne škole “Ivan Gundulić“ u Dubrovniku već prije nekoliko dana postavljena je izložba „Bili smo prvi a ostali zadnji“.

Izložba je otvorena i postavljena kao javna za sve učenike i prosvjetne i druge djelatnike škole, roditelje kao i ostalo pučanstvo.

Danas, dana 05. prosinca 2012. godine predstavnici naše udruge „PUBPUD 91.“ predsjednik IO. gos. Petar Mirošević, predsjednik skupštine gos. Antnte Vulić, potpredsjednik IO. i izaslanik PU Dubrovnik gos. Tonči Glumac i članom IO. gos. Joško Sentić, posjetili su i bili gosti na svečanoj priredbi povodom Dana dubrovačkih branitelja, učenika i osoblja osnovne škole „Ivan Gundulić“. Uz naše članove gosti ove svečanosti su bili pročelnik grada Dubrovnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo gos. Miho Katičić, cijenjena gospođa Mirjana Urban majka tragično poginulog fotografa Pava Urban.

Nakon otpjevane državne himne od đačkog zbora, slijedilo je paljenje svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje nakon čega je minutom šutnje odana počast istima.

Nakon recitacije pjesme „Zastava“ autora A. Vulić i upućenih riječi dobrodošlice gostima skupu se obratio Ante Vulić sa emotivnim izlaganjem na temu Policija u Domovinskom ratu i njena uloga, kao i kraćom kronologijom kroz povijest, nastanku Republike Hrvatske, ratu i nastanku hrvatske vojske (HV). U svom izlaganju spomenuo se i tragično stradalog u Domovinskom ratu nastavnika ove škole, Zdenka Pejića koji je svoj mladi život dao za domovinu kao pričuvni djelatnik policije. Nakon iskrenog, emotivnog izlaganja nagrađen je aplauzom prisutnih učenika i ostalih.

Potom je prikazan kratkometražni dokumentarni film pod istim nazivom „Bili smo prvi a ostali zadnji“.

Uz prigodan program literarne grupe učenika prisjetila se poginulog fotografa Pava Urbana te nakon izvedbe točke poklonili buket cvijeća gospođi Mirjani, majci pokojnog Pava.

Nadasve jedan prekrasan dan. Potrebno je zapamtiti druženja, prisjećanja, prepričavanja novije povijesti, kao i doživjeti i uživati u literarnim radovima nadarenih literarnih grupa i zbora, talentiranih i profesionalno podučenih učenika osnovne škole „Ivan Gundulić“.

Ovim putem zahvaljujemo se svim zaposlenicima, prosvjetnim djelatnicima na čelu sa ravnateljicom gospođom Vedranom Elez, koji su nas srčano primili u svoju sredinu, priredili ovakav program i omogućili nam da ostvarimo kontakt i prenesemo dio povijesti na naše najmlađe.

Ujedno njima se zahvaljujemo za pozornost i profesionalno odrađenu svečanu priredbu u čast Dana dubrovačkih branitelja.

U Dubrovniku 05. prosinca 2012. god.

Predsjedništvo
PUBPUD 91.

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.