Predavanje na Sveučilištu - tema „Ljudska prava“

Dana 07. siječnja 2013 godine na Sveučilištu u Dubrovniku, odjel za komunikologiju akademske 2012/13. godine,

na temu „Ljudska prava“ kao gosti-predavači bili su članovi naše Udruge gospodin Metodije Prkačin i gospodin Ante Vulić.

Prisutnim studentima svoje dvosatno predavanje održao je gospodin Prkačin, uglavnom na spomenutu temu, a iz vlastitog iskustva proživljenog tijekom Domovinskom rata. Poseban osvrt i težinu zauzelo je izlaganje s akcentom na prve dane Domovinskog rata, pregovore i prve kontakte sa neprijateljskom stranom prilikom preuzimanja tjela poginulih branitelja i civila u Konavlima. Spomenuo je i primjere kršenja ljudskih prava neprijateljske vojske i njihovih zapovjednika spram civilom stanovništvu i ratnim zarobljenicima.

Najupečljativiji dio izlaganja je svakako onaj o doživljenim strahotama, zlostavljanjima u zloglasnom logoru Donji Morinj u Crnoj Gori. Potresne priče, koje je proživio u 58 provedenih logorskih dana, torture brutalnog zlostavljanja, svakodnevnog kršenja minimuma ljudskog dostojanstva, uz stalne prijetnje smrću i fizička i psihička zlostavljanja istaknuo je kao primjere kršenja ljudskih prava.

Nakon izlaganja gospodina Prkačina sa završnom riječi prisutnim studentima se obratio gospodin Vulić sa osvrtom na ponašanje hrvatske strane prilikom zarobljavanja neprijateljskih vojnika u Dubrovniku tijekom Domovinskog rata, kao i postupanju prema istima.

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.