Plava boja

OŠ Ston - „Sat povijesti – o Domovinskom ratu“

Bliže se godišnjice početka agresije, pogibija, stradanja, pobjeda i svega onoga po čemu se pamti Domovinski rat

na krajnjem jugu Hrvatske.

Da li će netko drugi pričati našoj djeci, našim unucima; što smo bili, što smo proživljavali, koliko je krvi proliveno, koliko je hrabrih koji nisu više sa nama a dali su svoje živote za naše bolje sutra?

Iz tih razloga da nam netko ponovno ne prekraja povijest potrudit ćemo se prenositi to na mlađe svjedočeći istinu o stvaranju Republike Hrvatske, Domovinskom ratu i njegovim junacima.

Dana 21.rujna 2016 godine u Osnovnoj školi Ston članovi Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. postavili su samonosivu izložbu pod naslovom „Bili smo prvi a ostali zadnji“.

Dana 23. rujna 2016. godine učenicima 7 i 8 razreda prikazan je dokumentarni film o Domovinskom ratu, a članovi Udruge održali su predavanje: „Sat povijesti – o Domovinskom ratu“, sa posebnim naglaskom o ulozi dubrovačke policije u istim povijesnim događajima.

Gospodin Ante Franković iz Udruge Dragovoljaca Redarstvenika – branitelja Stona 90/92 iznio je svoje doživljaje tijekom rata te je upoznao učenike sa stanjem u Stonu tijekom 1991. godine.

Predavanje se pretvorilo u druženje sa djecom i učiteljima, a pojedincima su podijeljene uspomene na ovo druženje u kojemu su učestvovali.

Po završetku predavanja položeno je cvijeće i upaljena svijeća ispod spomenika poginulim braniteljima pok. Ljubomiru Todorovski i Miodragu Perkušić.

Ovo predavanje postaje već uhodana praksa pa se obilazak škola nastavlja prema planu naše Udruge i Županijskih odjela.


Naša adresa

Adresa

"Kada je trebalo"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

Facebook

PU Dubrovnik - "Oluja"