Obilježena 20. godišnjica oslobađanja hrvatskog juga „Dani pobjede“

Obilježavajući 20. godišnjicu oslobađanja hrvatskog juga na zgradi Policijske postaje Gruda svečano je otkrivena

spomen-ploča poginulim policajcima braniteljima Mariu Zovku i Miroslavu Skoplju koji su poginuli dana 02. listopada 1991. godine. Spomen ploču otkrila je gospođica Radmila Kukuljica.

Zatim je na tvrđavi Imperijal na Prevlaci nekadašnji načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske gospodin Josip Kukuljan podigao hrvatsku državnu zastavu, u spomen na njeno prvo podizanje na isti dan 1992. godine. I tada je zastavu podigao upravo gospodin Josip Kukuljan.

Ovom prilikom nekadašnji načelnik Josip Kukuljan prisjetio se tih dana ponosa i slave, ulaska policijskih snaga u okupirani Cavtat koje je on osobno predvodio.

- Ovaj stijeg će se mijenjati s vremena na vrijeme zbog zuba vremena, ali kopnena granica na ovim mjestu će ostati za sva vremena - rekao je general Nojko Marinović.

Župan Dobroslavić na tvrđavi Imperijal zahvalio je policajcima koji su sudjelovali u obrani krajnjeg juga Hrvatske te je podsjetio na neriješeno pitanje morske granice prema Crnoj Gori, a načelnik općine Konavle gospodin Luka Korda ukratko je rekao i zapisao u Knjigu dojmova „Gospodo policajci, puno ste nas zadužili. Mi vama malo priznali“.

U prigodnom programu sudjelovala su djeca konavoskih osnovnih škola, a u tvrđavi Imperial naša Udruga otvorila je izložbu ratnih fotografija i dokumenata.

Prisjetimo se kako je to bilo prije 20 godina.

A danas je to izgledalo ovako:

 

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.