Obilježavanje iskrcavanja policijskih postrojbi u okupirani Cavtat..

U povodu obilježavanja iskrcavanja policijskih postrojbi u okupirani Cavtat i Dana Općine Konavle, Policijska udruga branitelja

PU Dubrovnik 91. organizirala je druženje i prisjećanje na navedenu policijsku akciju.

Naime, dana 18. listopada 1992. godine u noćnim satima, policijskim brodom „Srđ“ i plovilima Odreda naoružanih brodova iz Dubrovnika, policijske snage prebačene su iz luke Gruž u tada još okupirani Cavtat kako bi spriječile srbo-četničku stranu da izigra postignuti sporazum o preuzimanju Konavala.

Odmah u ranim jutarnjim satima 19. listopada 1992. godine policijski službenici PU Dubrovnik u suradnji sa jedinicom Specijalne policije Karlovac uspostavili su i Policijsku StanicU Cavtat.

Djelovanje policije na održavanju državne granice vodila se pod akcijom „Krug“ na državnoj razini uz sudjelovanje svih Specijalnih jedinica policije RH-a na ispomoći u našoj Policijskoj upravi.

Pripadnike naše Udruge i ONB-a koji su sudjelovali u ratu i oslobođenju Konavala, dočekalo je izaslanstvo Općine Konavle na čelu s načelnikom Božom Lasićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Simovićem koji je i sam sudjelovao u oslobađanju Konavala. Predstavnici Udruge su ujedno položili vijenac na spomenik dr. Franju Tuđmanu.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić povodom početka programa obilježavanja rekao je kako je u posljednjih 25 godina napravljeno puno, no kako je pred Konavlima dug put usmjeren prvenstveno na mlade.

– Ove godine slavimo 25. godina od oslobođenja Konavala. Evociramo uspomene na rat, ali mislimo na budućnost. U posljednjih 25 godina se napravilo dosta, ali moramo još puno učiniti. Usmjeravamo se na mlade obitelji kako bi stvorili uvjete za njih, a sve ovo što smo dosada napravili daje nam razloga za optimizam. Imamo dobru suradnju s državom, podržali su izgradnju kanalizacije u Moluntu, na Grudi, ustupaju nam Prevlaku za uređenje Muzeja. Itekako imamo razloga za optimizam – rekao je Lasić.

Prisjetimo se kako je sve izgledalo 1992. godine:

Govor generala Nojka Marinović o navedenom događaju:Naknadno uplovljavanje Tigrova (dočekala ih je zastava Republike Hrvatske):Uplovljavanje sa brodom Karaka 18. listopada 2017. godine

Sponzori

Obavijesti

- Pratite ove stranice te nađite mjesto na njima jer one su napravljene za Vas. Ukoliko posjedujete fotografije i druge matrijale iz Domovinskog rata dostavite ih tajniku Udruge ili nekom od članova IO.


Pitanja, prijedlozi, sugestije... Registrirajte se na naš forum i pitajte predsjednika IO....


Pratite nas preko društvenih mreža, Facebook, Google+ i Twitter.
Komentirajte, pošaljite nam pitanja prijedloge i sugestije...Naša adresa

Adresa

"U svitanje pomrčina"

Preporučamo

Newsletter

Vrijeme

 

PU Dubrovnik - "Oluja"

© 2015 Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik 91. (PUBPUD91). All Rights Reserved.